قبلا در مقاله تغذیه و پریود درباره اهمیت تغذیه و تاثیر آن بر سیکل قاعدگی به طور کامل صحبت کردهایم. هیچ چیز اندازه تغذیه و سبک زندگی سالم نمیتواند نظم و سلامتی را برای بدن و چرخه قاعدگی ما رقم بزند.
از آنجایی که سبکهای مختلفی در تغذیه وجود دارد اینبار میخواهیم به یکی از رژیمهای غذایی محبوبی که این روزها طرفداران زیادی دارد بپردازیم. رژیم وگان به دلیل اینکه هیچ گونه خشونت و آزاری برای حیوانات و طبیعت ندارد این روزها از طرف فعالان محیط زیست تبلیغ میشود و کارشناسان بسیار به نقد و بررسی این سبک غذایی میپردازند.
در این سبک تغذیه افراد فقط از غذاهای گیاهی استفاده کرده و هیچگونه خوراکی با منشاء حیوانی، حتی لبنیات و عسل را مصرف نمی کنند.
آیا تغذیه مناسب در دوران پریود تاثیری بر کاهش علائم ناخوشایند دارد؟
آیا رژیم وگان روی پریود تاثیر دارد؟
کاملا مشخص است که تغذیه روی هورمونها و در نتیجه سیکل قاعدگی تاثیر دارد. از آنجایی که تغییر رژیم غذایی به وگان یک تغییر بزرگ محسوب میشود، قطعا باعث دگرگونی سیکل قاعدگی خواهد شد. در ادامه به تاثیرات مثبت و منفی که این سبک غذایی ممکن است روی سیکل قاعدگی بگذارد اشاره میکنیم.
درد پریود و آکنه
در رژیم وگان لبنیات که حاوی مقادیر زیادی کازئین است استفاده نمیشود. مطالعات اخیر نشان میدهد ارتباط مستقیم بین مصرف زیاد لبنیات و درد و التهاب پریود و سندروم پیش از قاعدگی (PMS) وجود دارد. در لبنیات همچنین حدود ۶۰ هورمون مختلف مانند تستسترون و انسولین وجود دارد که باعث پریودهای سنگین می شود. طبق مشاهدات تجربی کاهش مصرف لبنیات و یا حذف آن تاثیر فوق العادهای روی بهبود سندروم تخمدان پلی کیستیک و اندومتریوز داشته و موجب بهبود آکنه ناشی از نوسانات هورمونی و سندروم تخمدان پلی کیستیک میگردد.
رژیم وگان باعث سبکتر شدن خونریزی پریود میشود
در رژیم وگان مانند هر رژیمی باید تعادل مواد مغذی دریافتی رعایت شود. در این رژیم از حبوبات و دانههای مختلفی استفاده میشود که بیشتر آنها حاوی فیتواستروژن هستند. فیتواستروژن شباهت زیادی به استروژنی دارد که توسط بدن تولید میشود که وقتی سطح این هورمون در بدن متعادل باشد، افراد پریودهای سبک تری را تجربه میکنند. البته باید توجه کرد که مقادیر زیادی از این هورمون وارد بدن نشود چرا که عدم تعادل این هورمون نیز برای بدن مضر است.
تخم کتان، بادام، دانه کنجد و گردو از انواع دانههای حاوی فیتواستروژن هستند.
کمبود آهن در رژیم وگان
همانطور که میدانید در هر پریود مقادیری خون از بدن خارج شده و در نتیجه باعث کاهش ذخیره آهن بدن میشود، پس در افرادی که رژیم غذایی وگان دارند اهمیت به میزان آهن دریافتی بسیار مهم است. برای جبران از دست دادن آهن باید سبزیجات و حبوباتی مانند عدس را حتما در رژیم وگان قرار داد، همینطور برای جذب بهتر آهن میتوان از ویتامین سی در کنار آن استفاده کرد.
پریود نامنظم و رژیم وگان
اگر از رژیم خود را یکباره از گوشت خواری به وگان تغییر دهید احتمالا کاهش شدید وزن را تجربه خواهید کرد که این کاهش شدید وزن به دلیل نخوردن چربی کافی اتفاق میافتد. باید بدانید که وقتی وزن به یکباره کاهش پیدا کند سیکل قاعدگی مختل میشود و ممکن است پریودهای نامنظمی را تجربه کنید. بهتر است از آووکادو، آجیل و دانههای مغذی برای حفظ تعادل میزان چربی در رژیم خود استفاده کنید.
رژیم وگان و پساقاعدگی (یائسگی)
پساقاعدگی که تقریبا بین سین ۴۵ تا ۵۵ سالگی اتفاق میافتد. با کاهش سطح استروژن و قطع شدن تدریجی پریود همراه است. یائسگی علائم زیادی مانند گر گرفتگی، خشکی واژن، تعریق شبانه و افسردگی دارد که به اعتقاد کارشناسان تغذیه وگان، این رژیم به کاهش این علائم کمک میکند. البته باید دقت کنید که کمبود پروتئین و کلسیم بعد از یائسگی بسیار خطرناک است و ممکن است مشکلاتی مانند پوکی استخوان را برای خانمها ایجاد کند، بنابراین باید مکمل ها و مواد غذایی حاوی پروتئین و کلسیم در رژیم غذایی گنجانده شود. جلوگیری. از اضافه وزن برای خانمهایی که دچار یائسگی هستند، از اهمیت ویژهای برخوردار است. رژیم وگان به کنترل وزن و جلوگیری از افزایش وزن بعد از یائسگی کمک میکند و مانع از افزایش وزن میگردد.
رژیم وگان یک سبک تغذیه دوستدار محیط زیست و حیوانات است. اما قبل از شروع رژیم حتما مطمئن شوید که برای سلامتی شما خطری ایجاد نمیکند. باید برنامه غذایی منظمی داشته ومواد مغذی کافی مانند ویتامین ب۱۲، امگا۳، پروتئین و زینک را به طور مرتب به بدن خود برسانید. کمبود این مواد باعث ایجاد اختلال در سیکل قاعدگی میشود.
همچنین پیشنهاد میکنیم همیشه از اپلیکیشنهای مربوط به پریود استفاده کنید و یا تاریخ پریود خود را همیشه یادداشت کنید تا در صورت ایجاد هرگونه تغییر سریعا آن را پیگیری کنید.
استفاده از کاپ قاعدگی نیز میتواند کمک کننده باشد چرا که خون قاعدگی را جمع میکند و شما همیشه از میزان خونریزی خود آگاه میشوید. درصورتی که خونریزی شما کمتر یا از میزان همیشگی باشد میتوانید به سرعت از طریق پزشک علت را بررسی کرده و از مشکلاتی که ممکن است بعدا برای شما ایجاد شود جلوگیری کنید.
منبع وبسایت natracare
درسته که این نوع رژیم، رژیم خوبیه اما باید بدونیم بدن به منابع غذایی حیوانی هم نیاز داره
چیکار کنیم که توی پریود جوش نزنیم یا پوستمون بهم نریزه؟ این امکان پذیره؟
👍👍👍جالب بود
استفاده از داروهای مکمل جذب بهتری نسبت به موادغذایی ندارد ؟ با توجه به اینکه با افزایش سن میزان جذب ویتامین و … از طریق موادغذایی در بدن کاهش پیدا می کند.