در این مطلب علاوه بر تست شدت قاعدگی به موضوعات زیر نیز پرداخته شده است و توصیه می شود تا با دقت این مطالب را مطالعه نمایید:
-
- علائم قاعدگی شدید
- عواملی که موجب خون ریزی شدید قاعدگی می شوند
- روش های درمانی و کنترلی مختلف قاعدگی شدید
- آزمایشات پزشکی مورد نیاز برای تشخیص قطعی خون ریزی شدید قاعدگی
تست شدت قاعدگی
با انجام تست آنلاین شدت قاعدگی خواهید فهمید که آیا قاعدگی شما سنگین است یا خیر. همچنین در مورد گزینه های درمان بیشتر می آموزید.
چه قاعدگی سنگین محسوب می شود؟
مقدار خونریزی در طی یک دوره قاعدگی در زنان بسیار متفاوت است. همچنین میزان خونریزی میتواند در دورههای مختلف زندگی متفاوت باشد، بطور مثال جراحی و یا مصرف دارو می تواند در میزان خون ریزی تاثیرگذار باشد. این امر توصیف کلی قاعدگی سنگین را دشوار میکند. با این حال، اکثر خانم ها آگاهی خوبی از میزان طبیعی خونریزی در طول دوره قاعدگی دارند و زمانی که این میزان تغییر کند، می توانند آن را تشخیص دهند.
اگر یکی از علايم زیر را دارید ممکن است قاعدگی شما سنگین باشد: |
|
قاعدگی های سنگین می تواند زندگی را چالش برانگیز کند، بنابراین داشتن یک حامی خوب و همچنین مراقبت از سلامت عاطفی خود بسیارمهم است. مشکل شما باید جدی گرفته شود هم از جانب خودتان و هم اطرافیانتان!
چه عواملی باعث خون ریزی شدید قاعدگی می شوند؟
1-عوامل مرتبط با رحم که موجب خون ریزی شدید قاعدگی می شوند
- پولیپ های آندومتر یا فیبروم رحم – پولیپ های آندومتر خوش خیم هستند (غیر سرطانی) و در رحم رشد میکنند. فیبروم رحم نیز در رحم دیده می شود و معمولاً بزرگتر از پولیپ ها هستند.
- آندومتریوز – سلول هایی که درون رحم وجود دارند، آندومتر نامیده می شوند. آندومتریوز زمانی رخ می دهد که این سلول ها در خارج از رحم مانند تخمدان ها یا لولههای فالوپ وجود داشته باشند. این عوامل ممکن است باعث قاعدگی سنگین و همچنین درد قاعدگی، رابطه جنسی دردناک و درد مزمن لگن شود.
- بیماری التهابی لگن (PID) – بیماری التهابی لگن یک عفونت در ناحیه لگن می باشد.
- سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS )–این شرایط هورمونی بر نحوه عملکرد تخمدان تأثیر میگذارد. علائم می تواند شامل پریودهای نامنظم یا سنگین، آکنه، موهای زائد صورت یا بدن، ریزش موی سر و افزایش وزن باشد.
- هیپرپلازی آندومتر (Endometrial hyperplasia : EH) –هیپرپلازی آندومتر یعنی ضخیم شدن یا رشد بیش از حد آندومتر رحم که در اثر مقدار بیش از حد هورمون استروژن رخ میدهد.
2-سایر عواملی که خون ریزی قاعدگی را زیاد می کنند
- اختلالات خونی، به عنوان مثال ، بیماری فون ویلبراند(VWD)
- کم کاری تیروئید
- سرطان مخاط رحم (سرطان آندومتر؛این بیماری بسیار نادر است، اما می تواند باعث قاعدگیهای سنگین شود).
- برخی دیگر از عوامل موثر بر سلامت بدن ، مانند بیماری کبدی یا بیماری کلیوی
طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، قاعدگی سنگین یکی از رایج ترین موضوعاتی است که زنان به پزشکان خود گزارش می دهند و در نیمی از موارد پزشکان قادر به یافتن علتی برای قاعدگی های سنگین نیستند.
راه حل های درمانی و کمک درمانی برای کنترل خون ریزی شدید قاعدگی
1- تغییر در سبک زندگی
-
استفاده از کاپ قاعدگی آرامشی بیشتر برایتان به ارمغان می آورد
کاپ قاعدگی وسیله ای است از جنس سیلیکون که درون واژن قرار می گیرند و خون قاعدگی را به جای جذب، جمع می کند. لازم به ذکر است که استفاده از کاپ قاعدگی میزان خون دفعی را کاهش نمی دهد، اما به دلیل ظرفیت بیشتری که کاپ نسبت به نوار بهداشتی و تامپون در جمع آوری خون دارد، نیاز به تعویض پی در پی پد و تامپون را از بین برده و از این رو موجب کاهش استرس و همچنین اتلاف زمان فرد دچار خون ریزی قاعدگی شدید می شود. برای خرید آنلاین کاپ قاعدگی کلیک کنید.
بیشتر بخوانید: کاپ قاعدگی چیست و چگونه استفاده می شود؟
-
استراحت کافی داشته باشید
بدن برای بازیابی خونی که طی قاعدگی شدید از دست می دهد، به انرژی و زمان نیاز دارد. اختصاص دادن زمانی برای استراحت پس از دوره ماهانه امری مهم است و می تواند به جلوگیری از خستگی و بی حالی مداوم فرد کمک کند.
-
ورزش کنید
ورزش به برخی از افراد کمک می کند تا با قاعدگی سنگین (منوراژی) مقابله کنند. به عنوان مثال، فعالیت هایی مانند یوگا می تواند به کاهش استرس مرتبط با این امر کمک کنند. یوگا، درمانی برای گرفتگی و دردهای قاعدگی نیز بسیار مهم است.
بیشتر بخوانید: تاثیر ورزش کردن در کاهش دردهای پریود و سندروم پیش از قاعدگی
2- رژیم غذایی و مکمل ها در درمان و کنترل پریودهای سنگین اثر گذارند
طبق گفته های Institute for Quality and Efficiency in Health Care، تحقیقی نشان نداده است که تغییرات رژیم غذایی به تنهایی بتواند خونریزی شدید قاعدگی یا علائم مربوط به آن را کاهش دهد (منبع). با این وجود، هیدراته ماندن بدن (نوشیدن آب) و اطمینان از وجود مواد مغذی به مقدار کافی در رژیم غذایی می تواند به مدیریت علائم قاعدگی سنگین کمک کند، به ویژه هنگامی که فرد از روش های درمانی دیگر نیز استفاده می کند.
- آهن بیشتری استفاده کنید
فرد با قاعدگی سنگین خون و به دنبال آن آهن زیادی نیز از دست می دهد. بدن از آهن برای ایجاد سلول های خونی جدید استفاده می کند. مصرف مکمل آهن باعث می شود که بدن به اندازه کافی گلبول قرمز تولید کند و دچار کم خونی فقرآهن (بیماری که شامل کمبود گلبول های قرمز خون است) نشود. خوردن غذاهای غنی از آهن، از جمله گوشت، حبوبات و سبزیجات دارای برگ تیره به تامین آهن مورد نیاز بدن کمک می کند.
- ویتامین سی (C) را دست کم نگیرید!
بدن آهن را به راحتی جذب نمیکند، اما ویتامین C می تواند در این فرآیند به بدن کمک کند. مصرف مکمل های ویتامین C یا خوردن غذاهای غنی از ویتامین C مانند مرکبات همراه با مکمل آهن می تواند از کمبود آهن جلوگیری کند.
- نوشیدن آب ضروری است
قاعدگی سنگین باعث می شود بدن مقدار زیادی آب، خون و آهن از دست بدهد. جبران مجدد این آب با نوشیدن آب می تواند سطح سلامتی و انرژی شما را بهبود بخشد.
بیشتر بخوانید: آموزش تصویری استفاده از کاپ قاعدگی و فیلم آموزشی
3- درمان و کنترل خون ریزی شدید قاعدگی با کمک دارو ها
پزشکان برای بسیاری از افرادی که خونریزی شدید قاعدگی دارند، ممکن است داروهایی توصیه و تجویز کنند. دارو هایی از قبیل:
- ایبوپروفن می تواند درد و احساس گرفتگی عضلات را کاهش دهد و همچنین ممکن است سرعت خونریزی را هم کم کند.
- قرص های ضد بارداری می توانند به منظم تر شدن قاعدگی کمک کنند.
- دستگاه داخل رحمی (IUD) با ترشح مواد دارویی، برای جلوگیری از بارداری و کمک به کنترل خونریزی در رحم قرار داده می شود.
- درمان های هورمونی از جمله استروژن یا پروژسترون، می توانند به کاهش خونریزی و تنظیم قاعدگی کمک کنند.
- اسپری بینی دسموپرسین (Desmopressin) یک پروتئین آزاد می کند تا از تجزیه لخته خون جلوگیری کند، این اسپری ممکن است خونریزی را کاهش دهد.
- داروهای ضد فیبرینولیتیک (Anti fibrinolytic)، مانند اسید ترانکسامیک (Tranexamic acid)، با جلوگیری از تجزیه لخته ها ممکن است به کاهش خونریزی کمک کنند.
4- عمل جراحی آخرین انتخاب برای درمان پریود سنگین
برخی از جراحی ها می توانند به درمان قاعدگی سنگین کمک کنند. اگر تومور یا پولیپ در رحم وجود داشته باشد، پزشک احتمالاً این روش ها را توصیه می کند:
- هیستروسکوپی: برداشتن پولیپ ها و سایر تومورها برای کمک به کاهش جریان شدید خون
- دیلاتاسیون و کورتاژ (Dilation and curettage): دراین جراحی مقداری از پوشش دیواره رحم برای محدود کردن خونریزی برداشته می شود. ممکن است لازم باشد فرد بیش از یک بار این عمل را انجام دهد.
- برداشتن و تخریب آندومتر: دراین روش تمام پوشش رحم و یا بخش زیادی از آن را از بین می برند. در نتیجه، ممکن است قاعدگی متوقف و بارداری بسیار بعید شود.
- هیسترکتومی: این عمل برداشتن کامل رحم را شامل می شود و درنتیجه قاعدگی متوقف می شود و یک خانم هیچگاه نمی تواند باردار شود.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟
هرکسی که از خونریزی شدید قاعدگی رنج میبرد باید به پزشک مراجعه کند. پزشک در مورد سلامت عمومی و قاعدگی فرد سوالاتی را می پرسد و ممکن است آزمایشاتی را برای تشخیص علت اصلی تجویز کند.
چه آزمایشاتی ممکن است برای تشخیص قاعدگی سنگین نیاز باشد؟
پزشک ممکن است یک یا چند آزمایش زیر را تجویز کنند:
- معاینه برای پی بردن به این نکته که خونریزی قاعدگی از رحم است یا از دهانه رحم. این کار به روشی مشابه آزمایش پاپ اسمیر یا آزمایش غربالگری HPV انجام می شود.
- آزمایش خون برای پی بردن به کم خونی، سطح آهن، بیماری تیروئید یا اختلال خونریزی.
- سونوگرافی رحم و تخمدان (ترجیحاً سونوگرافی واژینال) برای تشخیص ناهنجاری های رحم مانند پولیپ یا فیبروم.
- پاپ اسمیر که در آن سلول های دهانه رحم به منظور بررسی وجود عفونت، التهاب، یا هر گونه تغییری (که ممکن است منجر به سرطان شود) نمونه گیری می شوند.
- نمونه برداری از سلول های داخلی رحم برای بررسی تغییرات پیش سرطانی یا سرطانی.
خلاصه
- دوره قاعدگی سنگین مشکل رایج بسیاری از زنان است و باید جدی گرفته شود.
- استراتژی های مربوط به سبک زندگی، محصولاتی مانند کاپ قاعدگی، مکمل ها و داروهای بدون نسخه (OTC)، همگی می توانند به کاهش علائم کمک کنند اما بهتر است که فرد برای تعیین بهترین روش با پزشک خود مشورت کند. برای برخی از افراد، پزشکان داروهای اضافی یا جراحی را توصیه می کنند.
- حتی وقتی شخصی می تواند قاعدگی سنگین خود را کنترل کند، بهتر است با یک پزشک مشورت داشته باشد تا پزشک هرگونه مسئله جدی را بررسی و شناسایی کند. این می تواند به کاهش شدت و مدت زمان قاعدگی سنگین کمک کند.
چقدر این مقاله جالب بود…من اصلا نمیدونستم که چه عواملی باعث پریودی سنگین میشن.اخه من همییشهه ازاین مشکل اذیت میشم.مرسی.
وای من نتیجه تستم پریود سنگین بود
👍👍👍👍
سلام ممنونم بابت این مقاله.به نظرم کامل بود👌
سپاس . خیلی ممنونم
سلام و خدا قوت بر شما من از دارو خانه خریدم و امتحانی گذاشتم ولی این دمش یکم اذیت میکنه